Mingei International Museum Renovation


Mingei International Museum

As proof that you don’t always have to rebuild to reimagine, the Mingei International Museum renovation became a complete transformation of a 106-year-old, nationally registered historic building. Through exploring the building’s history, the team was able to reclaim and repurpose lost spaces and extend the landmark park’s area by 2,500 ft² by converting a loading dock into a 125-seat theater with a public rooftop courtyard. One of the project’s primary goals was to increase accessibility to the museum’s collections and expand exhibition and educational programs for all ages.

Considering the unique and critical design challenges that museums pose, MEP design features include automated electricity and HVAC systems set to shut off in non-sensitive areas during off-hours and BMS monitoring to alert staff if environmental conditions become unacceptable. Air filtration levels were designed to meet LEED Gold certification parameters (MERV 14, 95 % efficient), and low flow water closets and urinals were installed to reduce water usage.

The building envelope regulates the changes external conditions will have on the interior and maintains comfortable conditions for museum occupants while controlling temperature and humidity for sensitive artwork and exhibits.

[Sassy_Social_Share title='Please follow and like us:']


Get in Touch
×
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Top