Insights


Boden UK Headquarters

May 23, 2018

The infamous “Nice Clothes, Ugly Building” tagline is no more at global retailers Boden. Boden’s newly refurbished office promotes communication and staff integration through flexible, open-plan spaces – unrecognisable from its previous existence as a 1960’s building and rear disused warehouse. The clothing company, which sells to customers globally, have increasing staff numbers year on…

Invesco, Henley

May 22, 2018

Resilience and “business as usual” were the key drivers behind this significant 160,000 ft² refurbishment in occupation project for trading company Invesco. Home to 900 staff, the challenge was to integrate the staff into the new campus, changing their way of working and encourage greater collaboration between departments. Initially, Elementa carried out a condition survey…

Bridgestone Tower

May 7, 2018

The project involves core and shell design services for a 563,400 SF high rise office building to be occupied by Bridgestone as their national headquarters. The core and shell design for this building includes eighteen (18) office floors, Ground Level Retail as well as a mechanical and electrical penthouse space. Four levels of below grade…

Confidential Tech Campus

April 28, 2018

The expanded campus encompasses extensive renovations of current facilities along with 128,000 square feet of new construction. The project also includes the restoration of 6.2 acres of parking to its native “creekside” habitat, and the addition of a 3.7-acre green roof. Integral Group is providing electrical, daylighting, and photovoltaic (PV) design services for the project.…

Confidential Technology Company Campus

April 22, 2018

For the recent expansion of this technology company campus, Integral Group helped design healthy, beautiful, and energy-efficient buildings that support the collaborative spirit of the software company. The new construction included an open-office layout and green roof. Our daylighting and electrical designs emphasize the comfort and wellbeing of the employees without sacrificing energy efficiency. We…

Confidential Tech Campus

The expanded campus encompasses extensive renovations of current facilities along with 128,000 square feet of new construction. The project also includes the restoration of 6.2 acres of parking to its native “creekside” habitat, and the addition of a 3.7-acre green roof. Integral Group is providing electrical, daylighting, and photovoltaic (PV) design services for the project.…

Pixar

In 2014, Pixar Studios decided to consolidate their existing render, network, and storage servers into the Renderfarm server room. Integral Group collaborated with Pixar to substantially increase the efficiency of the data center, as well as to improve the reliability of the support equipment. Emeryville’s mild climate favors compressor-free cooling, so Integral Group designed cooling…

SFO Consolidated Administration Campus

The San Francisco International Airport (SFO) is combining its administrative and technical departments, currently spread throughout the airport, into the Consolidated Administration Campus (CAC). SFO’s desire to reduce operating costs and minimize its environmental impact has led to ambitious sustainability targets for the new complex, which will include museum storage space, offices, a conference center,…

Gensler Oakland Offices | 2101 Webster

March 23, 2018

This renovated office space is located on the top floor of a 20-story building in downtown Oakland. The space includes conference rooms, flexible gathering spaces, a library and an in-house workshop with 3-D printers, industrial tools and equipment. Integral Group provided mechanical, electrical and plumbing design, sustainability consulting, and daylighting and lighting design services. The…

ASOS Contact Centre Leavesden

Elementa delivered full MEP services for the expansion and relocation of online global retailer ASOS customer care contact centre, to Leavesden Park, Greater London. For this project the client’s brief involved the delivery of a highly resilient building, with a vast density occupation to suit the companies’ large expansion plans. Moving their previous customer care headquarters…

Next Page »
Top